Дежурен телефон  за уведомяване на РДГ Ловеч, при прекъсване на системата за видеонаблюдение в обектите по чл. 206 от ЗГ - 0878015112 

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА: https://app.eop.bg/buyer/32508

НачалоНовини 2021/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.10.2021 - Незаконна сеч на 182 дървета са установили служители от Регионална дирекция по горите - Пазарджик

Служители от Регионална дирекция по горите – Пазарджик са установили незаконна сеч на територията на ТП „Държавно горско стопанство Селище“. В отдел, за който е издадено позволително за принудителна сеч, проверяващите са констатирали незаконно отсечени 164 бр. дървета от видовете бял бор и смърч. В съседен отдел, без издадено позволително, служителите на Дирекцията са установили още 18 отсечени дървета от вида бял бор.

Незабавно са уведомени органите на МВР. Образувано е досъдебно производство. За 24 часа са задържани служител на ТП „ДГС Селище” и двама работници, извършили сечта.

Общото количество на незаконно добитата дървесина, задържана от служителите на РДГ – Пазарджик, е над 168 кубически метра.

Още 9 кубика строителна дървесина са задържани от служители на Изпълнителна агенция по горите и РДГ – Пазарджик. На контролен горски пункт „Чепино” при проверка на моторно превозно средство, проверяващите са установили, че с товарния автомобил се транспортират 9 куб. м строителна дървесина над посоченото в превозния билет. От органите на МВР са задържани шофьора на автомобила и служителя на ТП „ДЛС Чепино”, издал превозния билет.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност