Дежурен телефон  за уведомяване на РДГ Ловеч, при прекъсване на системата за видеонаблюдение в обектите по чл. 206 от ЗГ - 0878015112 

ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА: http://profilnakupuvacha.com/1697

НачалоНовини 2021/04Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.04.2021 - Поздравления за нашите малки „Посланици на гората“ от Шуменския регион!

Деца от Шумен и региона отбелязаха Седмицата на гората като се запознаха с филмчета за горите и горската професия, предоставени от ДПП "Шуменско плато" и Североизточно държавно предприятие.

Малчуганите от детските градини: „Космонавт“, “Конче вихрогонче“, „Брезичка“, „Пчелица“ „Братя Грим“ в Шумен и Детската градина в с. Живково научиха защо трябва да пазят гората от пожари, какви диви животни се срещат в Североизточна България и колко време е нужно, за да порасне едно дръвче.

Децата създадоха прекрасни творби от природни материали, нарисуваха иглолистни и широколистни фиданки, както и горски животни, които се срещат в Природен парк „Шуменско плато“.

Посланици на гората станаха и ученици от втори и четвърти клас от СУ „Панайот Волов“ в Шумен, а шуменски спортисти залесиха фиданки на платото, като в акцията се включиха най-малките членове на Клуб по ориентиране „Мадарски конник“.

Чрез Община Търговище бяха разпространени видеоматериали и презентации за децата, изготвени от  специалистите от  Държавно горско стопанство - Търговище, които да се ползват от всички учебни заведения в Общината.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност